Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Εκπαιδευτικές Αντιπρόσωποι Comenius στο 5ο Γυμνάσιο

Αντιπρόσωποι Comenius στο 5ο Γυμνάσιο

Αντιπρόσωποι Comenius στο 5ο Γυμνάσιο

alt

Από τις 12/4/2010 μέχρι 18/4/2010 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση των αντιπροσώπων της Πολυμερούς Σύμπραξης Comenius που έλαβε χώρα στα Τρίκαλα.

Στη σύμπραξη συμμετέχουν 5 σχολικές μονάδες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Ισπανία, Ελλάδα (5ο Γυμνάσιο Τρικάλων), Ολλανδία, Πορτογαλία και Ιταλία. Ο γενικός τίτλος του project που επιλέχτηκε από τους αντιπροσώπους της σύμπραξης είναι: ?Migration: A Pilgrimage to Welfare ? Μετανάστευση: Ένα Οδοιπορικό προς την Ευημερία?.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνάντησης στα Τρίκαλα, παρουσιάστηκαν οι επιμέρους εργασίες της δράσης τις οποίες είχαν αναλάβει να εκπονήσουν οι συμμετέχοντες μαθητές με το συντονισμό και την επίβλεψη των καθηγητών τους.

Πραγματοποιήθηκαν μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων οι οποίες συνέβαλαν ουσιαστικά στην επίτευξη των προκαθορισμένων ? επιδιωκομένων στόχων.

Οι σημαντικότερες από αυτές ήταν:

- Επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων

- Διδασκαλία παραδοσιακών Ελληνικών χορών από την κ. Γαζέτα

- Οργάνωση αθλοπαιδιών με παραδοσιακά Ελληνικά παιχνίδια από τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων.

- Καλλιτεχνικές- εικαστικές δημιουργίες από τον κ. Παρδάλη.

- Επισκέψεις- ξεναγήσεις σε μουσεία, μνημεία πολιτισμού, αξιοθέατα τόσο της πόλης των Τρικάλων όσο και όλου του Νομού κ.ά.

alt